Jäänsärkijä DVD
30.11.2020 12:20 Uutiset / Seuran etusivu

Jäänsärkijä

Susanna Tapani pelaa ainoana maailmassa kahta lajia, jääkiekkoa ja ringetteä, maajoukkuetasolla. Ringetessä hän on nelinkertainen maailmanmestari, jääkiekossa kirkkain saavutus on MM-hopea.


Jäänsärkijä-dokumenttielokuva käsittelee teemoja intohimosta tasa-arvoon tämän poikkeuslahjakkuuden arjen kautta. Elokuvaa on tehty noin neljä vuotta, vuodesta 2016 lähtien. Urheilu yhdistää ihmiset ehkä tehokkaammin, kuin mikään muu. Parhaimmillaan se kohottaa kansallista itsetuntoamme ja saattaa toisilleen vieraat ihmiset yhteen luontevasti ja tehokkaasti. Vaikka jääkiekko on urheilumaailmassa nähty perinteisesti hyvin maskuliinisena lajina, on urheilukulttuurimme hiljalleen muuttumassa siihen suuntaan, että naispelaajatkin voidaan nähdä varteenotettavina jääkiekkoilijoina ja huippu-urheilijoina. Perinteiset sukupuoliroolit ovat alkaneet vähitellen murtua myös urheilussa.

Elokuvantekijät ovat halunneet teoksensa turvin myös tarkastella urheilun yhteiskunnallista asemaa ja naisurheilun arvostusta. Paitsi kantaa ottava teos, elokuva on myös rakkaudentunnustus urheilulle: se kertoo intohimosta, suurista tunteista ja tinkimättömyydestä – kaikesta siitä, mikä on huippu-urheilun ytimessä.

Elokuva sai ensi-iltansa 25.11.2020. Nyt sinulla on mahdollisuus ostaa elokuva itsellesi tai vaikka joululahjaksi!

Jäänsärkijä dokumenttielokuvan hinta 12,50 € / kpl (postitettuna 18 €)
(julkaistaan 10.12.2020)


Lue Susannasta kertova juttu Ilta-Sanomista.


   
Lisää uutisia
Raision Nuorisokiekko Ry
«  Syyskuu   »
Kategoriat